Story in Art wordt digitaal getekend. Elk beeld wordt met bestaand beeldmateriaal in elkaar geknipt en geplakt, laag over laag, totdat het precies uitdrukt wat de bedoeling is.

 

Omdat de Story in Art jouw boek zal worden, is het fijn als je al eens nadenkt over de kleuren waar je van houdt en die bij je verhaal passen. Ook kan je al eens op zoek gaan naar plaatjes die je associeert met gebeurtenissen in jouw leven, of naar portretten van mensen die je doen denken aan de mensen die een rol spelen in jouw verhaal.

 

Verder kunnen foto's van bepaalde interieurs, landschappen en tuinen veelzeggend voor je zijn en kom je misschien achtergronden tegen, die je voor jouw verhaal toepasselijk vindt.

 

Noteer wat je aanspreekt en welke herinnering het oproept, knip het uit of maak er een foto van, maak een schrift, een map of een moodbord. Plaatjes daarvoor zijn overal te vinden. Blader eens door tijdschriften of scroll door afbeeldingen, bijvoorbeeld op Pinterest. Leuk om te doen én: het praat makkelijker.

 

En zo wordt het echt jóuw Story in Art.

 

Achtergrondjes?

En dit portret kan je doen denken aan je vader...

Welke kleuren vind je fijn en welke helemaal niet?

Welk interieur heb je bij jouw verhaal in gedachten?

Of speelt je verhaal zich ook buiten af?

Welk patroontje wil je wel gebruiken, maar dan wat geler, groener of paarser?

Hieronder enkele pagina's uit een Story in Art boek.

Vind je een portret dat je aan iemand doet denken? En een ander portret ook? Dan voegen we ze samen...

(Zwem) beweging? Of een andere houding? Knippend en plakkend komt het verhaal tot leven.

En nog een ander voorbeeld van een beeldboek.